U bent hier

Gemeente Heesch bekent kleur

De gemeente Heesch en cultureel centrum De Pas zijn in hetzelfde gebouw aan de Misse 4 in Heesch gevestigd. Beide partijen wilden het pand graag een opvallende uitstraling geven met behulp van LED-verlichting.

Professionele uitstraling

Omdat gemeente Heesch een overheidsinstantie is, was het belangrijk dat het gebouw wel haar professionele “look” zou behouden.

Eenheid en onderscheid in symbiose

Samen met Zirqle is gekozen om de voorgevel van het complex te accentueren met verschillende LED-kleuren.

Door verschillende kleuren LED-licht te gebruiken bij de voorgevels van de gemeente en het culturele centrum kan –indien gewenst- het verschil tussen de twee organisaties worden benadrukt aan bezoekers en voorbijgangers.

De kleuren kunnen eenvoudig naar wens worden aangepast door het meegeleverde gebruiksvriendelijke systeem.

Het gebouw behoudt haar uniforme uitstraling door het gebruik van identieke lichtsterktes en dezelfde afstand tussen de lichtpunten.

 

Verlichting van onderaf

Bij alle steunpilaren van het gebouw zijn armaturen in de grond geplaatst om het complex van laag naar hoog uit te lichten. De verlichting tussen twee armaturen is minder intens, waardoor het accent juist komt te liggen op de steunpilaren. Een bijzonder visueel effect.

Armaturen met veiligheidsglas en roestvrijstaal

Voor deze opdracht heeft Zirqle maatwerk armaturen ontwikkeld met een smalle openingshoek van de lens. Dit was nodig om bepaalde details van het gebouw te kunnen highlighten.

Er waren nog meer specifieke eisen aan de armaturen om het gewenste visuele effect op het complex te kunnen realiseren. Zo moest het beslag extra sterk zijn omdat Zirqle ze op plekken moest plaatsen waar bezoekers met grote regelmaat overheen liepen. Zirqle besloot de armaturen daarom te versterken met 1 centimeter dik veiligheidsglas.

Verder moesten de armaturen weerbestendig zijn, omdat ze dag in dag uit blootgesteld zouden worden aan de elementen van het weer. De armaturen zijn daarom gemaakt van roestvrijstaal.

Meer weten?

Of heeft u vragen? Onze engineers vertellen u graag meer over de LED gevelverlichting.

Neem contact op