U bent hier

LED contourlijnen voor Bus Industrial Tools

Bus Industrial Tools geldt als dé totaalleverancier in techniek voor de on/offshore, metaal- en industriesector. Het bedrijf wilde een innovatieve LED contourverlichting voor de buitenzijde van het bedrijfspand in Zwolle.

LED met de uitstraling van neon

Bus Industrial Tools sprak met Zirqle over een upgrade van het bedrijfspand door middel van LED contour lijnen. Belangrijk was dat de LED lijnen de look en feel van conventioneel neon kregen. Zirqle ging met de wensen van Bus Industrial Tools aan de slag.

Gevulkaniseerd profiel en polycarbonaat lenskappen

Voor de bevestiging van het LED gebruikte Zirqle aluminium profielen met een polycarbonaat lenskap. Dergelijke lenskappen zijn duurzaam en bovendien UV bestendig, waardoor verkleuring wordt voorkomen. Het gehele profiel is gevulkaniseerd met zuurvrije siliconen om condensering en kalkvorming tegen te gaan.

Duurzame en onderhoudsvrije LED strips

Vanwege de plaatsing buiten dienden de LED lijnen duurzaam en onderhoudsvrij te zijn. Zirqle koos daarom voor Luxalight Long Life RGB strips.

Eenheid tussen LED lijnen en beplating

Bus Industrial Tools vond het belangrijk dat er eenheid ontstond tussen de te plaatsen LED lijnen en de reeds aanwezige beplating van het bedrijfsgebouw.

De poedercoatafdeling van Zirqle heeft deze harmonie kunnen realiseren door de LED profielen van dezelfde kleur te voorzien als de wanden van het gebouw.

Luxalight Spanningsdriver

Er is een Luxalight Spanningsdriver geïnstalleerd om het totale vermogen van de installatie van meer dan 1500 Watt te beheren. Deze LED driver met hoog vermogen stuurt de hele installatie aan vanuit de technische ruimte.

RGB touch paneel

Met het RGB touchscreen paneel kan de kleur van het LED op eenvoudige wijze naar wens worden ingesteld. De gehele installatie kan men in- en uitschakelen met de schemerschakelaar.

Heeft u vragen?

Of wilt u meer weten over LED contourlicht? Onze engineers vertellen u er graag meer over.

Neem contact op