U bent hier

Vijf digitale protocollen één interface

De vraag vanuit de opdrachtgever was of het mogelijk is om een installatie met 4 verschillende protocollen en 1 DMX-512 protocol te engineeren en te installeren. Alsmede het eenvoudig bedienen van deze installatie met behulp van een touchscreen.

Het systeem is opgebouwd uit duizenden digitale RGB LEDs, bestaande uit vijf protocollen namelijk; WS2812, TM1914, APA102 en SK6812 en DMX512. Vaak is er per protocol een controller nodig, echter met de Manima digital LED interface kunnen alle protocollen tegelijk aangestuurd worden.

Belangrijk voor de client was het stand alone kunnen afspelen van scenes zonder gebruik te hoeven maken van een live pc. De Manima LED interface beschikt over een stand alone functie waarbij de scenes kunnen worden opgenomen en afgespeeld door middel van een trigger.

De LED interface wordt op zijn beurt weer aangestuurd door een HMI-touchscreen. Om meerdere redenen is er gebruik gemaakt van het HMI touchscreen als bedieningspaneel. Het Linuxbesturingssysteem van het HMI touchscreen werkt zeer stabiel werkt en heeft geen onderhoud nodig. Ook de voorgeprogrammeerde scenes kunnen met dit touchscreen eenvoudig bediend worden.

Daarnaast wilde de opdrachtgever een gepersonaliseerde app zodat ze zelf kunnen bepalen welke knoppen, sliders en functies bedient kunnen worden en van welke er gebruik gemaakt mag worden.  Het team van specialisten heeft dus de front end van de app volledig aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Voordelen:

  • Geen live pc nodig
  • Stabiele app met Linux besturingstsysteem
  • De HMI front end is geheel gepersonaliseerd in eigen huisstijl en bedrijfslogo van opdrachtgever

 

Gebruikte componenten: