U bent hier

Zirqle verzorgt interactief LED licht in nieuwe Heineken Experience attractie

De Heineken Experience behoort tot de top 10 van meest bezochte bezienswaardigheden van Amsterdam, naast publiekstrekkers zoals het Anne Frank-huis en het Rijksmuseum. Jaarlijks laten bijna een miljoen mensen zich verwonderen tijdens de Heineken Experience. Het aantal bezoekers van de populaire attractie stijgt nog steeds.

Heineken is constant bezig is om de Heineken Experience uit te breiden, te verbeteren en te vernieuwen. In januari 2018 opende Heineken de nieuwe audiovisuele attractie “Brew You Ride” voor het publiek. Zirqle was verantwoordelijk voor de LED oplossingen binnen het project.

Uitvraag voor nieuwe attractie

Heineken plaatste in het voorjaar van 2017 een uitvraag voor een spectaculaire attractie. Belangrijk was dat de nieuwe trekpleister ook zou zorgen voor vergroting van de bezoekerscapaciteit en kortere wachttijden. NorthernLight verkreeg de opdracht met het concept van de indrukwekkende merkervaring “Brew You Ride”.

Audiovisuele ervaring ‘Brew You Ride’

Tijdens de “Brew You Ride” ervaring legt de bezoeker een audiovisuele reis af door een serie van grootschalige multimedia installaties, verspreid over vijf ruimtes. De bezoeker ervaart Heineken in vijf fases: vanaf het brouw- en bottelproces tot en met het genieten van een biertje met vrienden.

Projectmanagement, technische ontwikkeling en realisatie door Heijmerink Wagemakers

Heijmerink Wagemakers voerde het projectmanagement over de technische ontwikkeling van het volledige experience-ontwerp én was verantwoordelijk voor de realisatie ervan.
Zirqle kreeg opdracht van Heijmerink Wagemakers voor diverse op maat gemaakte LED-oplossingen.

LED specialist Zirqle

Het “Brew You Ride” project bood Zirqle een unieke kans om onze expertise te laten zien op het gebied van LED en complexe programmering. Binnen een snelle doorlooptijd.

Zirqle heeft een scala van uiteenlopende LED technieken gebruikt om aan de wensen en eisen van de ontwerper te voldoen.

Synchronisatie van LED, videocontent en audio

Zirqle installeerde interactieve LED lijnen in zowel vloer als plafond. Er is pixelmapping gebruikt om de LED verlichting volledig synchroon te laten verlopen met videocontent en audio.

Op maat ingieten van LED lijnen

Het ingieten van de LED vloerlijnen was een uitdaging vanwege de beperkte beschikbare ruimte in de vloer. Zirqle had slechts 19 millimeter diepte om de ingegoten lijnen in te plaatsen. Ook mochten de hotspots niet zichtbaar zijn, maar moesten ze wel egaal licht verspreiden.

De ingietafdeling van Zirqle heeft een innovatief recept bedacht met een combinatie van drie verschillende lagen: een heldere laag, een opaallaag en een pigmentlaag. Deze combinatie en de specifieke techniek van ingieten maakt de vloer volledig hufterproof.

Belangrijk, zeker wanneer je bedenkt dat de Heineken Experience meer dan 7000 mensen per dag over de vloer krijgt.

Bij de LED lijnen in het plafond lag de uitdaging vooral om strakke LED lijnen te creeëren en in de gigantische snelheid in het samenspel tussen LED, beeld en geluid.

LED gordijn

Zirqle realiseerde tevens de techniek achter het LED draadgordijn van dertig meter lang. In het draadgordijn zit LED verwerkt met een openingshoek die ervoor zorgt dat het hele gordijn Heineken groen kleurt.

Infinity spiegel

Een prachtig plaatje in de “Brew You Ride” reis is de Infinity spiegel, in de vorm en kleur van de iconische Heineken ster.

Ondanks de beperkte dikte van de spiegel, lijkt het door optisch bedrog alsof je meters de diepte inkijkt. Er zijn spiegels, led strips en halfdoorlatende spiegels gebruikt om het bijzondere tunnel-effect te verkrijgen.

Zwevende letters

Er zijn verschillende aansprekende teksten op de muur zichtbaar waar het accent op moest worden gelegd. De letters hebben een koperen look gekregen die regelmatig in de “Brew You Ride” ervaring terugkomt. De LED verlichting achter de teksten zorgt voor een uniek beeld van zwevende letters. Het LED zorgt ervoor dat de letters los lijken te komen van de muur.

Wij zijn blij dat Zirqle onderdeel mocht uitmaken van dit geweldige innovatieve project en zijn trots op het eindresultaat.

Heeft u vragen?

Of wilt u meer informatie over het innovatief inzetten van LED? Neem dan contact op met Zirqle. We vertellen u graag meer over onze LED oplossingen op maat.

Neem contact op