LED moulding

Een nieuwe techniek in de LED technologie is het ingieten ( moulding) van LED applicaties. Deze moulding techniek wordt steeds vaker toegepast. Het ingieten wordt gedaan met een zachte transparante polyurethaan of siliconen die 100% veilig is, het fosfor van de LED niet aantast en bescherming biedt aan de behuizing van de LED tegen spanningen en mechanische stress..

 

Positieve eigenschappen versterken

Door het ingieten worden de positieve eigenschappen van LED versterkt. Positieve eigenschappen van ingegoten LED applicaties zijn bijvoorbeeld;

- Beschermt tegen extreme invloeden zoals chemische stoffen en weersomstandigheden
- Schok- en trilbestendig
- Erg sterk en duurzaam IK waarde 10 (vandalismebestendig)
- UV bestendig dus verkleurt/ vergeeld niet

- Beter mechanisch belastbaar
- Volledig waterdicht (IP68) met behoud van de warmteafvoer waardoor grote vermogens mogelijk zijn
- Garantie van 5 tot 10 jaar

 

Eisen bij toepassing

Het ingieten van LED geschiedt altijd volledig naar toepassing en opdrachtspecifieke eisen. Om aan dergelijke eisen te kunnen voldoen heeft Zirqle een geconditioneerde ruimte ingericht speciaal voor het ingieten. Deze ruimte en de professionele dispensers zorgen voor de constante waarborg van kwaliteit.

 

Niveau van transparantie

Door meerdere lagen polyurethaan of siliconen te implementeren bestaat er de mogelijkheid om verschillende mate van transparantie te verkrijgen, bijvoorbeeld van volledig helder (hotspots zichtbaar), semi diffuus  (gedeeltelijk) tot geheel diffuus (egaal lichtbeeld).

 

Hoogwaardig lichtbeeld

Voor bepaalde toepassingen is het essentieel dat het oppervlak afgevlakt is. Dit gebeurt door middel van vlak frezen. Om tijdens het vlakfrezen een hoogwaardig lichtbeeld te kunnen blijven garanderen heeft Zirqle een freesmachine laten ontwikkelen die kan frezen zonder het lichtbeeld aan te tasten.

 

Finishing

Bij de finishing, het polijsten van de bovenste laag polyurethaan of siliconen beschikt Zirqle over de gelegenheid om de afwerking volledig aan te passen aan de bij opdracht gestelde eisen. Zirqle hanteert diverse methoden van finishing van geheel mat, glanzend (hoogglans) tot een structuurafwerking. Projecten die vragen om een compleet naadloze afwerking zoals bijvoorbeeld lichtlijnen in een natuurstenen vloer,  worden op locatie ingegoten en afgewerkt